Soalan Lazim

Bagaimana untuk Main

Berbual dan bermesej dgn watak lain (Telefon sentuh).

Utk berbual dgn watak lain yg berdekatan, sentuh butang togol sehingga kamu berada di konsol interaksi. Kamu boleh juga tekan butang ini sehingga satu menu kecil terbuka. Di situ, klik pada buih ucapan yg juga akan membawa kamu ke konsol interaksi. Segi empat hitam adalah skrin mesej yg akan dipenuhi teks bila watak lain mula berbual atau mesej kamu. Selain skrin mesej, kamu akan temui 3 ikon kecil yg mewakili 3 pilihan perbualan:

1. Glob: Dalam perbualan ini, kamu boleh bercakap dgn watak lain di sekitar kamu. Semua yg watak lain dan NPC katakan dan belum dikatakan di perbualan privasi sebelumnya akan dipaparkan di saluran ini. Utk berbual di saluran ini, sentuh skrin mesej. Pad kekunci kamu akan terbuka dgn talian mesej. Masukkan teks. Selepas meniap teks kamu, klik "Hantar". Sekarang semua orang di sekitar kamu boleh baca mesej kamu. Utk meninggalkan perbualan ini, klik saja pada "Hantar" semasa talian mesej sedang kosong.

2. Rumah: Utk perbualan peribadi. Di sini kamu boleh mesej watak lain secara terus selagi mereka online. Oleh itu, tidak kira jika watak itu berada dekat atau jauh dari kamu. Sentuh segi empat hitam utk membuka pad kekunci kamu. Sekarang, masukkan nama watak yg kamu mahu berbual dgn di talian mesej. Klik "Sambung" dan talian tambahan akan terbuka "Dgn nama watak". Dgn cara ini, kamu boleh nampak watak mana yg kamu sdg berbual. Sekarang kamu boleh masukkan mesej di talian mesej. Sentuh butang "Hantar" utk menghantar mesej kpd watak lain. Jika kamu taip di talian tambahan, dgn nama watak, ianya akan hilang dan kamu boleh masukkan nama watak lain.
Utk meninggalkan perbualan ini, klik saja "Hantar" atau "Sambung" sementara talian mesej kosong.
3. Bendera: Dalam perbualan ini, kamu boleh berbual dgn ahli puak kamu. Mana-mana mesej yg kamu yg kamu masukkan dalam saluran ini boleh dibaca oleh semua watak yg juga ahli kumpulan puak kamu yg sedang online. Utk berbual di saluran ini, sentuh skrin mesej. Pad kekunci kamu akan terbuka dgn talian mesej. Masukkan mesej di situ. Utk meninggalkan perbualan ini, klik saja "Hantar" sementara talian masih kosong.